BreakOut Run 2017

In het weekend van zaterdag 27 en zondag 28 mei bewaakten wij op de BreakOut Run in Schaijk. De BreakOut Run is een goed aangeschreven obstacle run met zo’n 5000 deelnemers. De deelnemers, jong en oud, leggen op deze twee dagen in verschillende loopgroepen een afstand af van 2 tot 16 kilometer over verschillende obstakels.

Reddings Brigade Uden was verantwoordelijk voor de bewaking op en rond het water. In samenwerking met andere reddingsbrigades uit Noord Brabant en Limburg, draaiden wij daar in shifts van vier tot acht uur het toezicht bij verschillende obstakels. In totaal waren er 35 verschillende mensen actief van 7 verschillende brigades. De bewaking van de BreakOut Run was dus grootschalig en een goede oefening in de onderlinge samenwerking tussen de brigades.

Het weekend is redelijk rustig verlopen. Onze aanwezigheid was echter wel van belang, we zijn namelijk 30 keer ingezet! Ik wil iedereen nogmaals bedanken voor de aanwezigheid en hun oplettendheid. Zowel de organisatie van de run zelf als ik zijn erg tevreden over onze inzet, ik denk dan ook dat wij ons van onze beste kant hebben laten zien. Graag tot volgend jaar!