Breakout Run 2018

In het weekend van 2 en 3 juni vond de Breakout Run weer plaats rond de plassen en in de bossen van Camping De Maashorst in Schaijk. 8500 deelnemers liepen tijdens het weekend deze obstacle run, een route van 8 of 14 kilometer met onderweg 35 tot 50 obstakels waarvan een aantal in of over het water. Met ruim 40 leden van Reddings Brigade Uden, uit Veiligheidsregio Brabant Noord/Zuid-Oost en ver daarbuiten hebben wij tijdens het weekend de veiligheid van deze obstakels gewaarborgd. Ruim 400 manuren waren nodig om alle deelnemers een veilig en leuk weekend te bezorgen!

Tijdens deze bewaking zijn er (gelukkig) geen grote calamiteiten geweest. De veelvoorkomende krampen en ontwrichte ledematen werden dankzij de alertheid van onze lifeguards snel gesignaleerd, zodat eerste hulp kon worden verleend en waar nodig de slachtoffers zo snel mogelijk naar de EHBO-post vervoerd konden worden. Daarmee hebben we onze naam waar kunnen maken en het nut van onze aanwezigheid wederom bewezen.

Het weekend was voor velen lang en kostte veel energie, maar mede dankzij onze aanwezigheid is het weekend veilig verlopen. Namens de organisatie wil ik dan ook iedereen die aanwezig is geweest bedanken voor jullie goede inzet en hoop ik jullie volgend jaar weer te mogen verwelkomen op dit prachtige evenement

Geschreven door Nicky Smits