EHaD Nederweert 2017

Op tweede paasdag, 17 april 2017, zijn we met twee teams naar Nederweert gegaan om daar deel te nemen aan de jaarlijkse EHaD-wedstrijd. Tijdens deze wedstrijd waren er twee rondes van ieder vier minuten; in de eerste ronde was alleen badkleding verplicht, in de tweede ronde moesten we alle zwemkleding aan. Beide wedstrijden hadden als scenario een vakantiepark met een binnenzwembad en een recreatieplas.

Tijdens de eerste wedstrijd waren wij de badtoezichthouders. Wij waren vijf minuten te laat op ons werk waardoor er al mensen in het zwembad waren. Er zijn een paar kinderen aan het spelen met een bootje, een aantal mensen zijn baantjes aan het trekken en een moeder zit met haar baby op de kant. In het eerste opzicht lijkt er niks aan de hand, maar onder het bootje ligt een bewusteloos kind. Tijdens het spelen was ze onder het bootje gegaan en toen is een van haar vriendinnen op haar gekomen toen ze op het bootje klom. Na één minuut speeltijd verstikte de baby in een koekje, dit ging over in een reanimatie. Tegelijkertijd sprong er een nieuwe zwemmer in het zwembad om baantjes te trekken. Het zwembad was echter niet diep genoeg waardoor ze met haar hoofd op de bodem terecht kwam en hier nek- /rugletsel aan over hield. De vriendinnen van het bewusteloze kindje wilde eigenlijk blijven spelen maar na vragen kwamen ze er wel uit, net als de overige zwemmers.

In de tweede wedstrijd waren we op de recreatieplas. De eerste zwemmer van elk team 3 werd eerder weggeroepen en was de postcommandant. Iets later werd de rest van het team geroepen en kreeg het team uitleg van de postcommandant. Tijdens de uitleg kreeg de postcommandant een telefoontje dat er iets was gebeurd op de recreatieplas. Op de recreatieplas lag een opblaasbootje met daarin één slachtoffer en twee andere slachtoffers waren uit de boot gevallen. Door de kou waren ze allebei onderkoeld, geraakt en één van de slachtoffers was hierdoor ook bewusteloos. Daarnaast lag er een bewusteloos slachtoffer zonder ademhaling op een eilandje. Zijn vriendin zat ook op het eiland maar op het moment dat er een redder op het eiland was, zwom zij naar de kant. Ondertussen was op de kant de moeder met de baby uit het vorige ongeval gekomen om ons te bedanken voor de hulp. Blijkbaar ging het bewusteloze slachtoffer op het eiland vreemd, want de vrouw op de kant was zijn vrouw, maar ook zijn vriendin was op dat moment in het park. Hierdoor ontstond er een ruzie op de kant.

Na een gezellige middag in Nederweert was er de prijsuitreiking. Team Uden 2, bestaande uit Menno, Luuk, Jessie en Maikel, eindigde op een hele nette 5 e plaats. In het leiderklassement mocht Menno de 5 e plaats noteren. Met een goede reanimatie eindigde Jessie op de 3e plaats. Team Uden 1, bestaande Nicky, Inge, Esmée en Laura, mochten de eerste prijs mee naar huis nemen. Als leider heeft Laura de 2e plaats behaald. Met haar reanimatie eindigde Inge op een mooie 4e plaats.

Meer foto’s