EHaD Uden 2015

Op zondag 13 september vond de EHaD in Uden plaats. De EHaD werd gespeeld op Hemelrijk, dus in de open lucht. Dat maakt deze EHaD heel bijzonder.

In totaal deden er 12 ploegen mee aan deze wedstrijd, waarvan één team uit Uden. Een team bestaat uit 4 personen: namelijk een leider, twee zwemmers en een melder. Het team van Uden mocht als eerste aan het ongeval beginnen. Tijdens de briefing kregen we informatie over het ongeval. We kregen een kaartje waarop stond dat er een trouwfeest zou plaatsvinden, en dat wij daarvoor uitgenodigd waren. Toen eenmaal de wedstrijd voor ons startte, zagen we een steiger in het water liggen. Al snel bleek dat de steiger ingestort was. Er waren 4 slachtoffers. Door het instorten van de steiger was er een kindje bewusteloos geraakt en lag achter de steiger op de bodem. De bruid had een gebroken been en de bruidegom een hoofdwond. Het vierde slachtoffer was een fotograaf die in paniek was. Langs de kant stond een bolderkar met een telefoon, AED en een EHBO-kistje. De teams moesten dit ongeval zo goed mogelijk proberen op te lossen.

Maar dit was niet het enige wat de teams moesten doen. Na de EHaD stond er nog een grote uitdaging te wachten. Een run-swim-run. Dat betekent dat je eerst 100 meter moet rennen, daarna 100 meter moet zwemmen en als laatst weer 100 meter moet rennen in een zo snel mogelijke tijd. Het was een estafette vorm dus je moest één voor één het parcours afleggen. Dit was nogal een pittig onderdeel, zeker omdat het water niet meer zo warm was.

Hierna volgde de prijsuitreiking en er zijn mooie prestaties geleverd.

Het team van Uden is vierde geworden met de EHaD, met 4 punten verschil van de derde plek. Met de reanimatie zijn we vijfde geworden en de leider van Uden is zesde. Dit is een super goede prestatie. Met de run-swim-run is Uden op de vijfde plek beland! In het totaalklassement heeft Uden toch de derde plek behaald.

Natuurlijk ook nog complimenten aan de evenementencommissie. Het was een super georganiseerde dag met een heel leerzaam ongeval. En ook een bedankje voor de vrijwilligers die meegeholpen hebben!

Het was een super gezellige en leerzame dag, hopelijk volgend jaar weer!

Meer foto’s