Internationale Ontmoeting Eindhoven 2015

In het weekend van 24 en 25 januari was er een internationale ontmoeting in Eindhoven. Op zaterdag 24 januari was er een SERC-wedstrijd georganiseerd en op zondag 25 januari was er een ILSE-wedstrijd.

Bij een SERC-wedstrijd is het, net als bij een EHAD-wedstrijd, de bedoeling om de slachtoffers aan de kant te krijgen. Maar bij een SERC-wedstrijd is het belangrijkste om de slachtoffers eerst allemaal te laten drijven en daarna zo snel mogelijk naar de kant te halen. EHBO speelt bij SERC nog niet zo’n hele belangrijke rol, behalve in de finale. Bij een SERC zijn er twee voorrondes en een finale. De voorrondes duren twee minuten en de finale duurt vier minuten. Het jeugdteam, dat bestond uit Maikel, Romy, Rick en Rowi, was door naar de finale. In de finale hebben ze als team een 6e plaats behaald en ook heeft Maikel als leider een 6e plaats gehaald. Het volwassenenteam, dat bestond uit Nicky, Esmee, Jessie en Laura, was tijdens de voorrondes op een 13e plaats geëindigd en was dus helaas niet door naar de finale.

Een ILSE-wedstrijd bestaat uit verschillende estafettes. Voor de jeugd en de volwassenen zijn er vijf estafettes. Voor de jeugd zijn dat de familiekopgreep, 4x25m pop vervoeren, 4x50m wisselslagestaffete (rugslag, vrije slag, schoolslag en vrije slag met zwemvliezen), 4x50m torpedoboei-estafette (vrije slag, vrije slag met zwemvliezen, vrije slag met torpedoboei, vrij slag met zwemvliezen, torpedoboei en slachtoffer) en 4x25m lijnredding.

Voor de volwassen bestaat de ILSE uit de familiekopgreep, 4x25m pop vervoeren, 4x50m wisselslagestaffete (vrije slag, rugslag, vervoeren van slachtoffer en vrije slag met zwemvliezen), 4x50m torpedoboei-estafette (vrije slag, vrije slag met zwemvliezen, vrije slag met torpedoboei, vrij slag met zwemvliezen, torpedoboei en slachtoffer) en 4x25m lijnredding.

De jeugd en de volwassen werden allebei tot het herenklassement gerekend omdat beide teams gemengd waren.

Het jeugdteam bestond uit Tessa, Rick, Romy, Rowi en Maikel. Zij zijn in het totaalklassement op een 22ste plek van de 24 deelnemende teams geëindigd. Het volwassenenteam bestond uit Joyce, Nicky, Esmee, Jessie en Laura. Zij zijn in het totaalklassement op een 23ste plek van de 43 deelnemende teams geëindigd.