Internationale Ontmoeting Eindhoven 2017

Reddings Brigade Uden pakt 1e plaats op internationale wedstrijd!

In het weekend van 21 en 22 januari heeft Reddings Brigade Uden deelgenomen aan een internationale wedstrijd in Eindhoven. In twee teams van ieder vier personen namen we het op tegen 28 teams uit Nederland, België, Duitsland en Groot-Brittannië.

Team Uden 1, bestaande uit Esmée Rijkers, Jessie Beirnaert, Laura Smits en Nicky Smits, en team Uden 2, bestaande  uit Inge van Heeswijk, Luuk van der Loop, Kim Riepe en Maikel Smits, gingen beide vol energie de voorrondes in. In de eerste voorronde lag er een agressieve vrouw in het water, die met haar vishengel meerdere mensen om haar heen had verwond. De teams kregen de taak om, binnen twee minuten, de gewonde mensen veilig uit de buurt van de agressieve vrouw te halen en de vrouw gerust te stellen. In de tweede voorronde was er een ongeval waarbij meerdere zware slachtoffers in het water lagen, waaronder een bewusteloos slachtoffer en iemand met hartkloppingen.

Team Uden 1 mocht onder leiding van Laura door naar de finale. In deze finale was er een ongeval gesimuleerd waarbij er te veel chloor in het zwembad aanwezig was, waardoor mensen niet goed waren geworden. Het team haalde binnen vier minuten alle slachtoffers naar de kant, bracht ze op de kant en startte met de hulpverlening. Er waren mensen die alleen last hadden met ademen, maar ook reanimatieslachtoffers. Het team heeft de juiste hulp aan de slachtoffers gegeven, en werd beloond met een eerste plaats in zowel het leidersklassement als het totaalklassement.