Ironman 2017

Zondag 6 augustus vond de IRONMAN in Maastricht plaats. De IRONMAN is een wereldwijd bekende triatlon waarbij deelnemers 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,3 kilometer hardlopen. De Maastrichtse Reddingsbrigade heeft hierbij de leiding over de veiligheid van alle zwemmers.

Op het verzoek van de Maastrichtse Reddingsbrigade zijn zaterdagmiddag 5 van onze leden naar Maastricht vertrokken om zondagochtend bij te kunnen dragen aan de veiligheid van de deelnemers. Nadat we de boot te water hadden gelaten, mochten we aanschuiven voor het luxe buffet dat door de organisatie geregeld was en redelijk kort daarna was het al tijd om naar bed te gaan.

De volgende morgen was het zover; om 4.30 gingen de wekkers weer en was het tijd om de Maas gereed te maken voor de triatlon! Nadat we kort ontbeten hadden en de vaargeul afgesloten was, werden de boeien waar de deelnemers omheen moesten zwemmen geplaatst. Om 6.30 waren we dan ook startklaar voor de eerste deelnemers die om 7.00 vertrokken.

Ondanks de sterke stroming die in de Maas stond, haalden alle deelnemers het einde van het zwemgedeelte. De snelste zwemmers deden dit al in driekwartier! Terwijl zij verder gingen met 180 kilometer fietsen en een marathon lopen, begonnen wij met het opruimen van de Maas. Om 11.00 was niet meer te merken dat er zojuist ruim 1000 atleten gezwommen hadden. Wij mochten aanschuiven voor de lunch en maakten nog een groepsfoto voor we naar huis gaan. Tegen de tijd dat wij thuis waren, waren de eerste atleten al gefinisht!

Meer foto’s