Jeugdweekend Rosmalen 2015

We zijn in het weekend van 20 en 21 juni op kamp geweest in Rosmalen. En met ‘wij’ bedoel ik 4 teams en een aantal begeleiders. In totaal waren we met 18 kinderen en 8 begeleiders.

Het kamp heeft als doel de kinderen in aanraking te laten komen met de EHaD. Voor mensen nog niet weten wat dit is, dit is een nagespeeld ongeval door nep-slachtoffers. Een team van 4 redders moet het ongeval dan zo goed mogelijk proberen op te lossen.

De groep heeft, voordat ze naar het kamp gingen, geluncht bij de familie Smits. Het was een tip top verzorgde lunch, dus onze buikjes waren goed gevuld.

Na deze lunch zijn we naar het kamp gereden en hebben we daar onze tenten opgebouwd. Dat ging niet zonder slag of stoot, maar uiteindelijk stond alles stevig!

We begonnen met het middagprogramma en dat was een soort 6 kamp. Alleen waren het nu 20 spelletjes in plaats van 6. De teams moesten tegen elkaar strijden, wie won kreeg 2 munten wie verloor 1. Zo moesten ze geblind een doolhof lopen, flessen voetbal spelen, de langste toren bouwen met bamboe en elastiekjes, over een springkussen heen rennen en nog veel meer. Met de munten kon je kaartjes kopen en daarmee een plattegrond maken. Op jouw kaartjes kon je pionnen zetten en zo weer punten verdienen.

Na dit spel was er een lekkere BBQ! Deze was zeer goed verzorgd en er was eten genoeg.

Hierna kwam het nachtspel. De groepjes moesten in de bossen 14 mensen zien te vinden. Bij ieder persoon moesten ze een opdracht uitvoeren, als ze de opdracht goed hadden kregen ze een ingrediënt voor de heksensoep. Als je alle 14 ingrediënten had moest je terug naar het terrein en een leuk, spannend of grappig verhaaltje schrijven over de speurtocht.  Toen we alle ingrediënten hadden gevonden, waren we blij dat we ons bedje in konden.

De volgende ochtend moesten we al weer vroeg op. De groep werd in tweeën gedeeld. De ene groep ging als eerst naar de bossen de andere bleef op het terrein voor de wedstrijd. Rond etenstijd wisselde deze groepen om.

Het middagspel was een soort van Levend Stratego met een echte vlag. Wie de hoogste kaart had die won. En zo moest je proberen de vlag te veroveren.

Bij het ongeval was een persoon die op een vlot zat iemand kwijt. Diegene was een pop en lag bewusteloos in het water. Zij zelf kon niet zwemmen. Ook was er nog iemand die een beetje in paniek was. De redders moesten de bewusteloze pop vinden en de vrouw op het vlot met een reddings- of hulpmiddel eraf zien te halen. Ook moesten ze nog een melding maken, het was dus een best pittig ongeval.

De kinderen hebben dit geweldig gedaan en we zijn trots op de uitslagen:
Uden 3 eerste bij avondspel
Uden 4 derde bij avondspel
Uden 1  16e bij de EHaD
Uden 2  18e bij de EHaD
Uden 3  22e bij de EHaD
Uden 4  16e bij de EHaD

Iedereen heeft een super leuk en leerzaam weekend gehad. Op tot volgend jaar!

Meer foto’s