Jeugdweekend Rosmalen 2017

Tijdens het Vaderdagweekend op 17 en 18 juni, zijn we met vier teams naar Rosmalen gegaan om daar deel te nemen aan het jeugdweekend. We zijn zaterdag begonnen met een lunch met alle deelnemers en begeleiders. Na de lunch  zijn we naar het kampterrein in Rosmalen gegaan om de tenten op te bouwen. Toen alle tenten stonden, begon het middagspel. Tijdens het middagspel werden er allemaal verschillende spelletjes gedaan; zoals klos gooien, drie op een rij en korfbal. Alle spelletjes werden tegen een ander team gespeeld en er konden punten mee verdiend worden. Na het middagspel zijn we gaan barbecueën. Na de barbecue was de loting voor de wedstrijd en het avondspel. Tijdens het avondspel moesten we ontsnappen uit de gevangenis, een soort escape-room. Voordat we konden beginnen moesten we een quizvraag goed beantwoorden. Als je de quizvraag goed beantwoord had, moest je naar de ‘cel’. In de cel werd je met je voet aan een ander teamlid vastgemaakt. Aan elkaar vastgeketend moesten er verschillende opdrachten uitgevoerd worden in de gevangenis; de was ophangen, het salaris van de directeur vinden, een sleutel zoeken tussen eten en kleding zoeken. Als je in de gevangenis genoeg punten had gehaald, werd je vrijgelaten. Op weg naar de vrijheid moest je eerst nog een behendigheidsparcours afleggen en verschillende denkspelletjes doen. Wanneer je door de laatste poort heen was, kreeg je zakjes ‘drugs’ mee. Je moest proberen dit het bos uit te smokkelen zonder dat je aangehouden werd. Als je aangehouden werd, moest je de drugs weer inleveren en opnieuw drugs gaan halen bij de drugsbaas. Hoe meer drugs je naar buiten smokkelde, hoe meer punten je kreeg. Rond 24.00 was het avondspel afgelopen en was het tijd om te gaan slapen.

Op zondag moesten we al weer vroeg op. Nadat we met z’n allen voor Dirkje’s verjaardag gezongen hadden, zijn we gaan ontbijten. Uit de loting van gisteren was gekomen dat we met twee teams voor de pauze en met de teams na de pauze zaten. De helft van de groep ging dus eerst het bos in voor een spel en de andere helft bleef in de afzondering voor de wedstrijd. Tijdens de pauze werden de groepen omgewisseld. Het spel in het bos was levend kwartet. Er werden twee teams gemaakt en in die teams moest je bij het andere team kaarten weghalen voor het kwartetten. Daarnaast kon er aan de tafels geknutseld worden. Tijdens de wedstrijd moest er in een team van vier personen een ongeval opgelost worden. Er werd nagespeeld dat een surfer tegen een opblaasbootje was aangebotst. De surfer was de persoon in het bootje kwijt, deze lag bewusteloos achter de surfplank. Er lag ook nog een persoon met een zwemband in het water, hij had nergens last van.

Uiteindelijk is Uden 1 op een 18e plaats geëindigd, Uden 2 is 17e geworden, Uden 3 is als 21e geëindigd en Uden 4 als 20e. Daarnaast is Uden 3 op een 3e plaats geëindigd met de middagspellen.

Ik vond het een heel gezellig en geslaagd weekend! Natuurlijk hoop ik jullie volgend jaar weer terug te zien.

Meer foto’s