Jeugdweekend Rosmalen 2018

Tijdens het Vaderdag weekend op 16 en 17 juni, zijn we met twee teams naar Rosmalen gegaan om daar deel te nemen aan het jeugdweekend. We zijn de zaterdag begonnen met een lunch met alle deelnemers en begeleiders. Na de lunch zijn we naar het kampterrein in Rosmalen gegaan om de tenten op te bouwen. Toen alle tenten stonden, begon het middagspel. Tijdens het middagspel kon er geld verdiend worden.

Bij alle verschillende spellen moesten draken, ridders, kastelen en alles wat hiermee te maken heeft verzamelt worden. Dit kon worden ingeruild bij de bank. Maar er liepen ook slechte ridders rond, die je kwamen bestelen. Na het middagspel zijn we gaan barbecueën. Na de barbecue was de loting voor de wedstrijd en het avondspel. Tijdens het avondspel moesten we mensen zoeken in het bos. Deze kon je vinden door de dieren geluiden die zij maakten. Rond 24.00 uur was het avondspel af en was het tijd om te gaan slapen.

Op zondag moesten we al weer vroeg op. Nadat we lekker ontbeten hadden was het tijd voor de wedstrijd en het bosspel. Uit de loting van gisteren is gebleken dat allebei de teams na de pauze zaten en dat we dus begonnen met het bosspel. In het bos hadden ze tafels opgezet
waaraan we konden knutselen. Door vragen te beantwoorden, kon je knutselmateriaal krijgen. Met dit knutselmateriaal moest er een nieuw voorwerp gemaakt worden. Tijdens de wedstrijd moest er in een team van vier personen een ongeval opgelost worden. Er werd gespeeld dat we op een camping waren. De vader was in het meer gaan zwemmen, maar was van de glijbaan gevallen.

Het zoontje was aan het zwemmen in een klein zwembad bij de moeder, maar de moeder was haar zoontje uit het oog verloren doordat de vader om hulp riep. Het zoontje was daardoor kopje onder gegaan in het zwembad en was bewusteloos. De vader moest uit het water geholpen worden maar had verder nergens last van. De moeder was in paniek en moest gerustgesteld worden. Uiteindelijk is Uden 1 op een 30e plaats geëindigd en is Uden 2 is 21e geworden. Ik vond het een heel gezellig en geslaagd weekend! Natuurlijk hoop ik jullie volgend jaar weer terug te zien.