Nederlands kampioen SERC 2017

Het NK SERC vond zaterdag 11 maart plaats in het zwembad in Zwolle. Teams vanuit heel Nederland meldden zich hier om deel te nemen aan dé wedstrijd voor het kampioenschap SERC, en onder hen het wedstrijdteam van Uden. De teams lossen in twee voorrondes van ieder twee minuten een gesimuleerd ongeval op, de beste 8 mogen zich nogmaals presenteren in de finale van drie minuten.

De voorrondes bestonden uit twee verschillende ongevallen. In het eerste ongeval was er een ruzie tussen kermisgasten. Toen zij in het met ijs bedekte water vielen, liep de situatie nog sneller uit de hand. Naast de verwondingen die uit de ruzie ontstonden, raakten mensen ook versuft door het koude water. In het tweede ongeval was een klein bootje omgeslagen door de golfslag van een groot schip. Iemand verdween onder water, vrienden

raakten in paniek en bleken niet zo goed te kunnen zwemmen als ze dachten en een ander stootte zich in het water en brak een rib. Het team van Uden bleek erg sterk in de voorrondes. In beide ongevallensimulaties, hadden zij binnen de korte tijd alle slachtoffers aan of op de kant. Onder leiding van Laura Smits, werden zij tweede in de voorrondes en mochten daardoor deelnemen aan de finale.

Vol trots mochten de deelnemers naar de finale. Een overvol veerpont zorgde daar voor problemen; een reling brak af en nam een kind mee naar de bodem. Omstanders probeerden te helpen, maar schatten de ernst van de situatie niet goed in. Het team kreeg binnen twee minuten alle slachtoffers aan de kant en kon zich de laatste minuut richten op de nazorg van de slachtoffers.

Nadat de (toen nog junior) wedstrijdzwemmers van Uden zich in 2013/2014 al bewezen als Nederlands kampioen en recentelijk op de internationale wedstrijd in Eindhoven de beste bleken, mag Reddings Brigade Uden zich dit jaar Nederlands kampioen SERC noemen. Dat geldt in voor zowel het leidersklassement als het totaalklassement.

Een bijzondere prestatie!

Meer foto’s