Opleidingsdag 2019

Zondagochtend 26 mei trof de organisatie op locatie een pop-up camping van een surfkamp, het was dus erg druk op de kant en in het water, hier was geen rekening mee gehouden…..

Alle deelnemers van Reddingsbrigade Veghel en Reddings Brigade Uden werden verwacht bij de loods. Hier ontvingen enkele leden een whatsapp waarmee ze verkozen waren tot teamcaptain, nadat zij voor hen toegeschreven enveloppe gevonden hadden konden ze aan de slag om hun team bij elkaar te roepen en de materialen te verzamelen. Elk team kreeg een andere route met een ander eindpunt, van elkaar wisten ze niet wie waar heen ging. Op locatie aangekomen als ze deze al konden vinden of bereiken was de oefening direct gestart, het CP team (welke in eerste instantie niet wist dat ze CP waren) konden gelijk de tent opzetten en hun ‘kantoor’ inrichten. De andere teams troffen een ongeval op hun locatie (als ze er al bij konden komen) en gingen gelijk vol aan de bak om de slachtoffers gerust te stellen en te helpen. Van gebroken benen, tot allergische reactie bij kinderen en paniekzaaiers. Ze moesten er maar mee dealen en de juiste hulp bieden.

Doordat elk team op een andere locatie stond en alles door wilde geven aan de CP werd het daar aardig stress vol. Elk team had een boot op locatie, maar waar waren ze en waar was CP? Middels een waterkaart konden ze doorgeven aan CP waar ze waren, en langzaam aan begon CP zicht te krijgen op de situatie, wie was waar en wat was er waar gebeurd, wie had welke hulp nodig en waar was ondersteuning nodig.

Tot overmaat van ramp kreeg CP ook nog een zwemmer in nood recht voor hun neus. Gelukkig zijn wij redders niet bang voor een beetje water en zonder moeite ging de redder met kleding en al te water om de beste man op de kant te helpen.

Na een korte pauze werden alle slachtoffers weer naar hun locatie gebracht en hadden we een 2e ronde met andere casussen. Nadat alle slachtoffers weer gered waren en iedereen weer bij CP hebben we geëvalueerd om de leerpunten te bespreken voor een volgende keer. Nadat alles weer rijklaar was ging iedereen vermoeid en voldaan weer huiswaarts. We hebben een leuke en leerzame oefening/opleidingsdag gehad.

Dank aan de organisatie, de slachtoffers (lotussen en vrijwilligers) en dank aan alle deelnemers