RVR oefening Q1 2017

Om half zeven gaat mijn wekker… Even baal ik, wel vroeg voor een zondag, waarom was dat ook alweer?

Maar ineens spring ik uit bed, want vandaag ga ik naar een rampenoefening! Met twee teams nog wel vanuit Uden, dat wordt dus gezellig! En hopelijk steek ik er veel van op. Om half 8 verzamelen we bij de loods, maken onze boten klaar en zijn om kwart voor 8 onderweg naar Kerkdriel, waar het allemaal staat te gebeuren.

Met een boot of 8 (van verschillende brigades) doen we mee aan de oefening. Als eerste moeten alle boten te water worden gelaten, maar terwijl we hier mee bezig zijn, begint het eerste ongeval… Hoe worden de prioriteiten dan gelegd? Ik denk er soms het mijne van… Maar we proberen in ieder geval goed samen te werken met alle brigades en dat maakt het leuk.

Zo hebben we met z’n allen vier ongevallen gedaan: een vermissing van een kind, een jongen van rond de 15 die kwijt was en uiteindelijk gereanimeerd moest worden, een aanvaring met een drugsboot die slachtoffers als gevolg had en een evacuatie vanwege een kapotte sluis en daardoor gevaar voor overstroming. Daar ging natuurlijk van alles in mis, maar dat is het hele idee van de oefeningen, er mogen fouten gemaakt worden, want we zijn er tenslotte om te leren. En leerzaam was het zeker!

Tegen twee uur waren we weer terug bij de loods en hebben we de boten schoongemaakt. Goede afsluiting van de dag en iedereen helpt mee!

Ik ben wel enthousiast gemaakt en kijk uit naar de volgende oefening. Dit was mijn eerste, maar er gaan er meer volgen, zeker weten!