Sinterklaaszwemmen 2017

Op zondag 26 november was het weer zover: het Sinterklaaszwemmen stond weer op het programma bij ReddingsBrigade Uden. Dankzij veel vrijwilligers lagen de spullen voor alle spelletjes mooi op tijd klaar en konden de groepjes snel aan het circuit beginnen.

Het circuit bestond uit 5 spel onderdelen.

Spel  1 was het pieten hindernisparcours; hier moesten de zwemmers via een parcours met hindernissen de pakjes  aan de overkant van het bad bezorgen.

Spel 2 was de aankleedestafette;  kleermakerpiet had er een rommeltje van gemaakt en moest zijn paspoppen weer aangekleed zien, de kinderen hebben hem hier goed bij geholpen door alle kleding zwemmend naar de overkant te brengen en de poppen weer aan te kleden.

Spel 3 was de pepernotenmemory; op de bodem van het bad lagen allemaal memoryplaatjes die de kinderen op mochten duiken om setjes te maken.

Spel 4 was de pakjesbezorgdienst; met een mat moest het groepje pakjes droog aan de overkant zien te krijgen, maar ze moesten goed opletten, want soms kwam er ineens een regenbui opzetten.

Het laatste spel was de pietenpuzzel. Hierbij moesten  puzzelstukjes opgedoken worden en op de kant tot een foto van Sint en Piet gevormd worden.

Er werd fanatiek gezwommen en goed samengewerkt binnen de groepjes. Iedereen deed enorm goed zijn best. De twee pietjes die door de Sint gestuurd waren om een kijkje te nemen waren dan ook  erg trots en blij met zulke goede  zwemmers en gaven elke deelnemer als beloning een lekker zakje pepernoten!

Iedereen die geholpen heeft nogmaals hartstikke bedankt en allemaal een fijne Sinterklaas!