Sinterklaaszwemmen 2018

Op zondag 2 December was het weer zover: het Sinterklaaszwemmen stond weer op het programma bij Reddings Brigade Uden. Dankzij veel vrijwilligers lagen de spullen voor alle spelletjes mooi op tijd klaar en konden de groepjes snel aan het circuit beginnen.

Het circuit bestond uit 5 spel onderdelen.

Spel 1 was het pieten hindernisparcours; hier moesten de zwemmers via een parcours met hindernissen de zakken met pakjes aan de overkant van het bad bezorgen.

Spel 2 was de aankleedestafette; kleermakerpiet had er een rommeltje van gemaakt en moest zijn paspoppen weer aangekleed zien, de kinderen hebben hem hier goed bij geholpen door alle kleding zwemmend naar de overkant te brengen en de poppen weer aan te kleden.

Spel 3 was de pepernotenmemory; op de bodem van het bad lagen allemaal memoryplaatjes die de kinderen op mochten duiken om setjes te maken.

Spel 4 was de pakjesbezorgdienst; met een mat moest het groepje pakjes droog aan de overkant zien te krijgen.

Het laatste spel was de pietenrebus. Hierbij moesten puzzelstukjes opgedoken worden en op de kant tot een rebus gevormd worden. Wanneer deze opgelost was kwam er een titel van een sinterklaasliedje tevoorschijn wat natuurlijk ook meteen gezongen werd.

Er werd fanatiek gezwommen en goed samengewerkt binnen de groepjes. Iedereen deed enorm goed zijn best. De twee pietjes die door de Sint gestuurd waren om een kijkje te nemen waren dan ook erg trots en blij met zulke goede zwemmers en gaven elke deelnemer als beloning een lekker zakje pepernoten en een chocolade lolly!

Iedereen die geholpen heeft nogmaals hartstikke bedankt en allemaal een fijne Sinterklaas!