Toekomst van de reddingsvloot

Reddings Brigade Uden is sinds 2012 aangesloten bij de Nationale Reddingsvloot. Dat is een vloot die nu nog bestaat uit 88 eenheden verdeeld over heel Nederland. Deze eenheden bestaan uit een vaartuig en 16 goed opgeleide vrijwilligers, die in geval van nood overal in Nederland ingezet kunnen worden.

Deze vloot werd gefinancierd vanuit de regering, maar zij willen hier niet meer voor betalen en hebben het balletje bij de veiligheidsregio’s gelegd. De veiligheidsregio Brabant Noord heeft geïnventariseerd en denkt dat de brandweer bij onze regio in staat is om onze taak over te nemen. Daarmee zijn wij een van de acht regio’s die hun eenheid in moeten leveren, wat niet alleen ten koste gaat van onze snelle boot maar ook van alle kennis die de afgelopen jaren in de regio opgebouwd is.

Onze laatste hoop zijn de Gemeente Uden en sponsoren. Daarom zijn wij een tijdje terug bij de gemeente langs geweest om te kijken of wij in aanmerking komen voor een subsidie. Om de eenheid die we nu hebben te kunnen blijven onderhouden, hebben wij € 9000,- per jaar nodig of een eenmalige bijdrage van € 30 000,-. We hopen natuurlijk dat de gemeente ons hierin kan voorzien, maar als dat niet lukt moeten we andere opties bekijken. Jullie kunnen daar ook bij helpen! Ben jij of ken jij iemand die graag bijdraagt aan onze toekomst? Neem dan even contact op met via bestuur@reddingsbrigadeuden.nl. Als je zelf ideeën hebt over hoe wij ons van onze toekomst kunnen verzekeren, mag je natuurlijk ook contact met ons opnemen!