Vaartocht reddingsbrigade 100 jarig bestaan 2017

In het weekend van 20 tot en met 22 oktober zijn we als Reddings Brigade Uden op vaartocht geweest met nog een aantal andere brigades. Dit was voor het 100- jarig bestaan van Reddingsbrigade Nederland.Het was een tocht van 2 dagen, welke voer van IJmuiden naar Den Haag via  onder andere Amsterdam. In totaal deden hier ongeveer 50 man en 7 boten aan mee. Vrijdag 20 oktober zijn we met een team van 8 man om 4 uur vanuit de loods naar IJmuiden gereden. We hebben daar onze boot te water gelaten in de haven van IJmuiden. Daarna hebben we onze slaap locatie opgezocht. We sliepen die nacht in een grote tennishal.

De volgende ochtend, zaterdag 21 oktober, om half 9 uur zijn we gestart vanaf de haven in Ijmuiden. We zijn door Amsterdam heen gevaren, natuurlijk ook door de prinsengracht. Dit was geweldig om te doen. We hebben 3 shifts gehad van ongeveer 2,5 uur per shift. Het weer zat niet helemaal mee maar alsnog was het goed te doen. Uiteindelijk zijn we bij Leimuiden afgemeerd om naar onze volgende slaapplaats te gaan. Dit was een stuk kleiner dan de vorige slaapplaats, we sliepen in een klein scouting gebouw. Het was wel heel gezellig. We hebben gebarbecued met alle brigades. Er was niet veel ruimte en we lagen dicht op elkaar, maar het was leuk om met alle brigades te slapen.

De volgende ochtend, zondag 22 oktober, zijn we om 6 uur opgestaan om weer naar de boten toe te gaan. Die dag hadden we 2 shifts. De shifts waren deze keer wat langer, ze duurden ongeveer 3 uur. En opnieuw zat het weer weer niet mee en was het wat frisser dan de vorige dag. Dit hoort er natuurlijk ook allemaal bij. We vaarden door Leiden heen op weg naar uiteindelijk Madurodam. Eenmaal in Den Haag sloot Maarten van der Weijden zich aan bij de groep en heeft het laatste half uur mee gezwommen. We zijn naar Madurodam geweest om daar een post van de reddingsbrigade te openen en tegelijkertijd te proberen zoveel mogelijk geld op te halen voor kinderen die niet genoeg geld hebben om zwemles te krijgen. Hiervoor werd een bedrag opgehaald van €2250,-. We werden leuk ontvangen in Madurodam, waar we drinken en wat lekkers kregen. Na alle plechtigheden in Madurodam zijn we de boot uit het water gaan halen en zijn we terug naar huis gereden.

Meer foto’s