Wedstrijd Cranendonck 2017

Zondag 15 oktober hebben wij meegedaan aan een SERC wedstrijd in Cranendonck.
In totaal waren er zeven teams, waarvan 1 team uit Uden. De wedstrijd bestond uit 2 kleine ongevallen in de voorrondes (van ieder 2 minuten) en de finale (van 4 minuten.) In de voorrondes was alleen badkleding verplicht, in de finale moesten we ook kleren aan. Alle scenario’s van deze wedstrijd sloten op elkaar aan en hadden te maken met een auto ongeval.

Bij het eerste ongeval was er een auto het water in gereden. Deze stond op het ondiepe gedeelte van het bad, waardoor de mensen in de auto nog wel met hun hoofd boven water kwamen. In de auto zaten 2 mensen. Een van de slachtoffers kon er meteen uitgehaald worden. Zij had nergens last van, maar was in paniek. Uit gesprek met het slachtoffer bleek dat ze het water in gereden waren, omdat ze moesten uitwijken voor 2 voetgangers. De gordel van het tweede slachtoffer zat vast en ging niet meer los. Daarom moest het gordelmes gebruikt worden om deze man uit de auto te halen. Toen deze man uit de auto was gehaald raakte hij bewusteloos.

Bij het tweede ongeval troffen we de 2 voetgangers aan. Zij waren het water in gesprongen om uit te wijken voor de auto. Zij hadden gelukkig nergens last van, maar zij hadden het erg koud. Ons werkgebied tijdens dit ongeval was erg klein. We hadden namelijk alleen de duikplank ter beschikking om deze 2 slachtoffers eruit te halen.

Van de 7 teams waren er 5 teams die door mochten naar de finale. Wij mochten hier ook aan meedoen.

Tijdens de finale was er een tweede auto het water in gereden. Zij hadden het ongeluk van zonet zien gebeuren en waren daardoor afgeleid. Deze bestuurder is een eindje verder ook het water in gereden. Bij dit ongeval zaten er 4 mensen in de auto, waaronder 2 volwassen broers, een kind en een baby in de Maxi-Cosi. Op de kant stonden ongeveer 6 mensen als omstanders. Zij waren bezorgd over de situatie en gaven aan dat we de slachtoffers er snel uit moesten halen. De 2 volwassenen hadden we best snel uit de auto bevrijd. Zij waren bezorgd over de kinderen die nog achter in de auto zaten. Vervolgens hadden we de tiener ook redelijk snel uit de auto. Zij was bewusteloos en moest gereanimeerd worden. De vader van de kinderen gaf aan dat er nog een baby in de auto zou zitten. Deze konden we alleen niet gevonden krijgen, doordat het best donker in de auto was en de auto aan de achterkant ook dicht zat.

Aan het eind van deze middag was de prijsuitreiking. Ons team, bestaande uit Inge, Menno, Jessie en Myrthe, eindigde op de tweede plaats. In het leiderklassement behaalde Inge een gedeelde tweede plaats. En Jessie kon helemaal blij zijn, want zij behaalde de eerste plaats in de reanimatie. Al met al een geslaagde middag.